latinica  ћирилица
30/04/2017 |  15:17 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

У понедјељак сунчано и топло, температура до 23 степена (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити сунчано и топло уз температуру до 23 степена Целзијусова и развој облака током поподнева и могућност за понеки пљусак.

Јутро ће бити свјеже и претежно ведро, око ријека и по котлинама на сјеверу и истоку понегдје магла. Током дана биће претежно сунчано и топлије уз малу до умјерену облачност, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Послијеподне доћи ће до развоја облака и могућност за рјеђу појаву краткотрајних пљускова на истоку и сјевероистоку.

Јутарња температура ваздуха биће од један до осам, на југу око 10 степени Целзијусових. Дневна температура ваздуха од 18 до 23, на југу до 25, а у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У уторак, 2. маја, ујутро ће бити мање хладно са умјереном облачношћу. Током дана на западу и сјеверу претежно облачно са могућношћу краткотрајне кише или пљуска, а од централних предјела на исток и југу претежно сунчано.

Јутарња температура ваздуха од два до осам, на југу око 11 степени Целзијусових. Дневна температура ваздуха биће од 17 до 22, у вишим предјелима од 14 степени Целзијусових.

У сриједу, 3. маја, ујутро ће бити промјењиво облачно, а на југу ведро и сунчано. Током дана биће пријатно топло уз малу или умјерену облачност и претежно сунчано. Само на крајњем сјевероистоку уз развој облака понегдје може бити покоји пљусак са грмљавином.

Јутарња температура ваздуха од пет до 10, у вишим предјелима око два степена Целзијусова. Највиша дневна температура ваздуха биће од 18 до 25, у вишим предјелима од 15 степени Целзијусових.

У четвртак, 4. маја, ујутро ће бити умјерено и претежно облачно понегдје са кишом на западу и сјеверу у осталим крајевима суво. Током дана врло нестабилно са честом кишом и локалним пљусковима са грмљавином у већини крајева.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 12, а дневна од 16 до 23, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб и промјењив или јужни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У Српској и ФБиХ данас је облачно, са сунчаним интервалима.

Температура ваздуха у 15.00 часова: Бјелашница два, Чемерно, Калиновик пет, Хан Пијесак седам, Чајниче осам, Мраковица, Соколац 10, Кнежево, Мањача, Фоча, Гацко 11, Мајевац, Мркоњић Град, Сребреница, Бугојно, Сарајево, Тузла 12, Невесиње, Крупа на Уни, Шипово 13, Котор Варош 14, Бања Мљечаница, Добој, Рудо и Ливно 15, Србац, Нови Град, Бањалука, Приједор, Бијељина и Зеница 16, Неум 18, Билећа 20, Мостар 21, а Требиње 22 степена Целзијусова.