latinica  ћирилица
30/04/2017 |  12:57 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Типсаревић освојио турнир у Кини

Српски тенисер Јанко Типсаревић наставио је са сјајним партијама у Кини и освојио титулу и на челенџеру у Ан-Нингу.
Јанко Типсаревић (Фото:Instagram) -
Јанко Типсаревић (Фото:Instagram)

Типсаревић је у финалу савладао Квентина Алиса из Француске послије преокрета, резултатом 6:7 (5-7), 6:3, 6:4, послије више од два сата и 15 минута игре.

Јанко је тако другу недјељу заредом стигао до титуле у Кини, пошто је претходне био најбољи на турниру исте категорије у Ћингдау, без изгубљеног сета.

Овога пута није било тако – Алис, који заузима 129. мјесто на АТП листи, показао се као много чвршћи противник и у првом сету Србину није дозволио ниједну брејк шансу. Типса је спасао једину, па се отишло у тај брејк у којем се Француз боље снашао и дошао до вођства.

Ипак, већ у раној фази другог дијела ситуација се на терену преокренула, Јанко је одузео сервис ривалу за 3:1, у посљедњем гему неутралисао двије брејк лопте и дошао до изједначења.

Одличан период игре искористио је да преломи на старту одлучујућег сета новим брејком, а потом и заврши посао послије више од два сата и 15 минута, упркос томе што је Квентин имао шансу да се резултатски врати.

Нови тријумф у Кини значи да Типсаревић наставља пут ка топ 50 и од понедјељка ће бити 62. играч на АТП листи, што је напредак од девет позиција у односу на претходну недељу.

Сада му слиједи седмица паузе, а онда турнир у Сеулу који почиње 8. маја.

Турнир у Ан-Нингу игран је за наградни фонд од 150.000 долара.

Извор: Б92