latinica  ћирилица
30/04/2017 |  11:50 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Кренула регата из Вишеграда до С.Митровице (ФОТО)

У оквиру регате од Вишеграда до Сремске Митровице, стотињак веслача из неколико земаља кренуло је данас испод вишеградске ћуприје кањоном Дрине до Старог Брода у намјери да упознају овај дио Балкана.
Вишеград - Регата - Фото: СРНА
Вишеград - РегатаФото: СРНА

У регати су веслачи из Аустралије, Њемачке, Аустрије, Словачке, Румуније, Мађарске, Бугарске, Хрватске, Србије и Републике Српске.

Предсједник Клуба "Српски веслачи" из Београда Дејан Јовановић рекао је Срни да чланови овог клуба учествују на регати 18. пут.

"У организацији општине Вишеград смјештени смо код спортског центра, а данас крећемо на регату до Старог Брода. Првог маја улазимо из Републике Српске у Србију, мјесто Рогачица, Мали Зворник и завршавамо 6. маја у Сремској Митровици", рекао је Јовановић.

Он је додао да на регати имају и учесника из Аустралије, који је дошао да би се дружио и уживао у овим чарима.

"Захваљујемо се домаћинима у Вишеграду - Спортском савезу, Туристичкој организацији и начелнику општине Вишеград који је организовао пријем за наше учеснике у Градској кући у Андрићграду", напоменуо је Јовановић.

Он је рекао да је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић учесницима показао град, те указао добродошлицу, што је велика част за све учеснике.

"Желимо да Вишеград биљежи сваке године све већи број туриста и кајакаша који уживају на Дрини", додао је Јовановић.

Начелник Ђуревић каже да Вишеград, као туристички град који окупља госте из цијелог свијета, има велико задовољство да угости кајакаше који уживају у туристичким потенцијалима ове општине, а то је прије свега ријека Дрина.

Он је свим учесницима пожелио угодан боравак у Вишеграду.

Учесник Јасмин Садиковић из Осијека, који на регати учествује други пут, каже да је природа прелијепа, друштво угодно, а ријека Дрина нуди одличан потенцијал за развој туризма.

Организатор ове Међународне регате је Кајак клуб "Српски веслачи" из београдског приградског насеља Бели Поток.

Извор: СРНА