latinica  ћирилица
30/04/2017 |  11:26 ⇒ 02/05/2017 | 13:39 | Аутор: РТРС

На фестивалу "Златна буклија" награђени филмови из продукције РТРС (ФОТО/ВИДЕО)

У Великој Плани одржано је свечано уручење награда добитницима 12. Међународниог фестивала документарног филма "Златна буклија".
"Златна буклија" за филм "На рубу памети" - Фото: РТРС
"Златна буклија" за филм "На рубу памети"Фото: РТРС

Радио-телевизија Републике Српске и ове године из Велике Плане понијела је три награде.

Престижну награду Гран-при "Златна буклија" за најбољи страни филм добила је наша колегиница Милана Мајар за филм "С руба памети", а награђена је за аутентичност и узбудљив пресјек трагичних чињеница из рата у Сирији. Милана Мајар је режисер и писац сценарија, за монтажу и колор корекцију заслужна је колегиница Биљана Шева, а за снимање колега Дејан Рачић. Поред екипе РТРС-а на снимању филма радила је и екипа из Сирије - сниматељ Али Абед и тонац Моен ал Јусеф.

Одлуком стручног жирија у којем су били редитељ Никола Лоренцин, сниматељ Жарко Пекез и глумац Иван Вучковић, Гран-при "Воља за животом" добио је филм "Јадранка" аутора Бранка Лазића.  Награђен је за примарни документаристички позив и посвећеност праћењу драме живота и смрти Јадранке Стојаковић.

За укупну продукцију документарних филмова између два фестивала првом наградом "Златна буклија" награђена је Радио Телевизија Републике Српске.

"Златна буклија" за филм "На рубу памети" аутору Милани Мајар
Фото: РТРС

Велика Плана: "Златна буклија" за филм "На рубу памети" у продукцији РТРС
Фото: РТРС

Гран-при "Воља за животом" за филм "Јадранка" Бранку Лазићу у продукцији РТРС
Фото: РТРС

Велика Плана: Награда "Златна буклија" за продукцију РТРС-у
Фото: РТРС

Милана Мајар је режисер и писац сценарија, за монтажу и колор корекцију заслужна је колегиница Биљана Шева, а за снимање колега Дејан Рачић. На снимању филма радила је и екипа из Сирије - сниматељ Али Абед и тонац Моен ал Јусеф.
Фото: РТРС

Велика Плана: Гран-при "Златна буклија" Радио телевизији Републике Српске
Фото: РТРС