latinica  ћирилица
30/04/2017 |  11:09 ⇒ 11:30 | Аутор: РТРС

Десетине повријеђених и мртвих у торнаду у Тексасу (ФОТО)

Америчке власти саопштиле су данас да има погинулих и да је више десетина људи пребачено у болницу након што је торнадо захватио градић Кантон на истоку савезне државе Тексас.
Торнадо у Тексасу - Фото: Screenshot/YouTube
Торнадо у ТексасуФото: Screenshot/YouTube

Снажно олујно невријеме захватило је Кантон остављајући иза себе траг уништења попут преврнутих возила, сломљених стабала и оштећених кућа.

Кантон се налази на око 80 километара источно од Даласа.

Званичник локалне ватрогасне службе Брајан Хортон изјаво је да је пријављен одређени број погинулих, али да није познат тачан број.

Други званичник Ребека Беркли изјавила је да су након олује у болнице у региону примљене најмање 54 особе, укључујући једну у тежем стању.

Ванредна ситуација у Мизурију и Оклахоми

Поплаве након јаких киша захватиле су средњи запад Америке и најмање један смртни случај пријављен је у држави Мизури.

Полиција Мизурија саопштила је да се 72-годишња жена утопила након што је њено возило понијела бујица недалеко од мјеста Клевер на југозападу те државе. Тијело погинуле жене нађено је након повлачења воде.

Олујно невријеме обарало је дрвеће и бандере на истоку државе Оклахома, док је у појединим дијеловима пријављен и јак снијег.

Власти Мизурија и Оклахоме прогласиле су ванредну ситуацију.

Поплаве и јаке кише пријављене су и у дијеловима Арканзаса, а упозорење на мећаву објављено је и у западном дијелу Небраске.

Извор: Америчке власти саопштиле су данас да има погинулих и да је више десетина људи пребачено у болницу након што је торнадо захватио градић Кантон на истоку савезне државе Тексас.

Извор: СРНА