latinica  ћирилица
30/04/2017 |  11:08 ⇒ 11:23 | Аутор: РТРС

Кличко: Шта се, забога, догодило?

Владимир Кличко није успио да савлада Ентонија Џошуу у борби за првака свијета, али је показао свима како прави спортиста подноси пораз.
Ентони Џошуа и Владимир Кличко (Фото:nezavisne.com) -
Ентони Џошуа и Владимир Кличко (Фото:nezavisne.com)

Британски боксер Ентони Џошуа освојио је титуле у ИБФ, ИБО и WБА категорији пошто је на 'Вемблију' у 11. рунди техничким нокаутом савладао Кличка.

У сјајној атмосфери пред 90.000 гледалаца, момак из Вотфорда је савладао 41-годишњег Украјинца и постао првак свијета у тешкој категорији.

"Наравно да сам заинтересован за реванш, постоји опција у уговору. Али прво морам да анализирам шта се, забога, догодило", рекао је Кличко.

Велики шампион је контролисао дешавања у рингу, упркос томе што је примио неколико јаких удараца у петој рунди, али није имао снаге да докрајчи ривала.

"Уживао сам као и сви ви. Волио бих да сам ја био тај који је подигао руке високо, али нисам успио да вратим титуле. Велике честитке Ентонију, вратио се у борбу и побиједио".

За разлику од многих, дуел на 'Вемблију' протекао је у знаку фер плеја, што су обојица показала послије борбе.

"Бољи боксер је побиједио и то је сјајна ствар за бокс. Двојица џентлмна су се борила и хвала вам свима што сте били џентлмени јер бокс потиче из Енглеске. Волим вас све, били сте сјајни, свих 90.000. Надам се да сте уживали у борби – хвала за вашу велику подршку и што толико волите наш спорт", закључио је Кличко.

Он је остварио 19. побједу у каријери и то све нокаутом, док је Владимир доживио пети пораз, поред 64 тријумфа, а изгледа да му ово није посљедња борба у каријери, иако се о томе много спекулисало.

Извор: Б92