latinica  ћирилица
30/04/2017 |  09:51 ⇒ 10:09 | Аутор: РТРС

Екипа "Кума" се окупила након 45 година (ФОТО)

Режисер Френсис Форд Копола и глумачка екипа легендарног "Кума" окупила се након 45 година у Њујорку, гдје су се присјетили серијала ових оскаром награђених филмова о мафији.
Екипа "Кума" након 45 година (Фото:showbiz411.com) -
Екипа "Кума" након 45 година (Фото:showbiz411.com)

Копола, Ал Паћино, Роберт де Ниро, Дајан Китон, Џејмс Кан, Талија Шајер и Роберт Дувал одгледали су синоћ "Кума" /1972/ и "Кума два" /1974/ са још 6.000 људи у завршној ноћи "Трибека филм фестивала".

"Нисам гледао ове филмове годинама и то је за мене било веома емоционално. Заборавио сам много тога о прављењу ових филмова и самој причи", рекао је Копола.

Ова два филмска класика освојила су девет "Оскара" за причу како је сироче из Сицилије емигрирао у САД и основао мафијашку породицу Корлеоне.

Али филм није имао повољне предуслове у свом настанку. Замишљен је да буде снимљен као "јефтин и брз", Копола је био готово отпуштен неколико пута и суочавао се са отпором да буду ангажовани Ал Паћино и Марлон Брандо.

"Из студија су мрзили Бранда. Мислили су да он мумла и мрзили су филм... био је врло мрачан", рекао је Копола за Бранда који је послије освојио "Оскара" управо за ову глуму.

Новајлија Паћино морао је да ради пробно снимање безброј пута за улогу Мајкла Корлеонеа, образованог сина који преузима бизнис Корлеонеових – казина, коцкање, рекетирања.

Челници студија сматрали су Паћина прениским за улогу и жељели су Роберта Редфорда или Рајана О`Нила.

Ипак, Копола је истрајао да Паћино добије ову улогу. "Сваки пут када бих прочитао сценарио, увијек бих видио његово лице /Ал Паћино/, нарочито у сценама на Сицилији", рекао је режисер.

Паћино каже да је првобитно желио улогу "усијане главе" сина Сонија и мислио је да је Копола "стварно био луд" желећи управо њему да додијели улогу Мајкла Корлеонеа.

"Помислио сам, или је ово сан или шала... и онда је почела цијела сага о томе како ме неки не желе, а Копола жели управо мене", рекао је Паћино, кога је серијал филмова "Кум" лансирао међу најцјењеније глумце његове генерације.

Извор: СРНА-Ројтерс