latinica  ћирилица
29/04/2017 |  19:15 | Аутор: РТРС

СНСД: Политичка немоћ СДС-а не може бити оправдање за нападе на породицу

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ најоштрије осуђује данашњи потез СДС-а који је у саопштењу изнио низ "беспризорних лажи којима је напао и оклеветао породицу потпредсједника СНСД-а Марка Видаковића".
СНСД -
СНСД

У саопштењу из СНСД-а се наводи да је "СДС, након што је Видаковић изнио политичке чињенице о томе како је СДС разбио српски блок и српско јединство у Сребреници, поступио у свом маниру и подмукло напао чланове његове породице".

"СДС је данас показао да је због сарадње са СДА и Бакиром Изетбеговићем спреман да прекши све цивилизацијске и вриједносне норме и кодексе и насрне на оно што је свакој особи најсветије, а то је његова породица. СДС је посљедњих неколико година показао да је због сарајевских фотеља спреман да ради против политичких интереса Републике Српске, а од данас је увео и нову праксу у којој је доказао да је због жеље за Изетбеговићевом милости спреман и на личне нападе на грађане Републике Српске", истиче се у саопштењу.

Из СНСД-а поручују да је "јасно да СДС не може одговорити на чињенице да ради против интереса српског народа у Сребреници, које је изнио Марко Видаковић, али СДС-ова политичка немоћ не може бити оправдање за поступак попут данашњег".

Реагујући на изјаву потпредсједника СНСД-а Марка Видаковића да "рушење скупштинске већине у Сребреници у којој су већину чинили Срби и формирање нове, коју сада чине Бошњаци, представља још један издајнички потез СДС-а", СДС је у данашњем саопштењу изнио низ оптужби на рачун његове породице.

Извор: СРНА