latinica  ћирилица
29/04/2017 |  18:48 ⇒ 30/04/2017 | 13:38 | Аутор: РТРС

СДС и СНСД у новом клинчу због превирања у Сребреници (ВИДЕО)

Након политичких превирања у Сребреници, данас реагују и СНСД и СДС. Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић, за СРНУ, каже да је рушење скупштинске већине у Сребреници у којој су већину чинили Срби и формирање нове, коју сада чине Бошњаци, још један издајнички потез СДС-а. Из СДС-а одговарају да Видаковић износи неистине. СДС и СДА формирали су, са партнерима, нову скупштинску већину, и одмах кренули у смјене.
Сребреница - Фото: РТРС
СребреницаФото: РТРС

Потпредсједник СНСД-а Марко Видаковић каже да је главни креатор разбијања српског јединства у Сребреници предсједник СДС-овог општинског одбора Момчило Цвјетиновић.

Тврди да је Цвјетиновић са тврдим крилом СДА и, како каже, купљеним одборником СРС Милорадом Станојевићем, те по јединим одборником ПДП-а и НДП-а срушио српску већину на челу са СНСД-ом у Сребреници. Тако се, каже Видаковић, још једном показало да СДС интересује само власт, а не интереси Републике Српске.

"Због такве личне и недоговорне политике, јуче се могло догодити и да СДС са својим коалиционим партнерима за новог предсједника Скупштине општине Сребреница изгласа предсједника Меџлиса Исламске заједнице Сребренице Алију Табаковића, који годинама дезинформише јавност о исељавању и нестанку Бошњака са простора источне Босне и Сребренице, оптужујући за то Србе", изјавио је Видаковић.

Видаковић каже да су гласовима СДС-а Бошњаци преузели већину у општинским комисијама и одјељењима у Скупштини општине, у којима су до сада већину имали Срби. 

"Јучерашња дешавања у Скупштини општине Сребреница само су један од многобројних примјера који показују какву политику води СДС и да су спремни да због личних интереса продају интересе Републике Српске", додао је Видаковић.

Из СДС-а тврде да је Видаковић рекао низ неистина на рачун СДС-а и предсједника Општинског одбора странке у Сребреници Момчила Цвјетиновића. 

"СДС подсјећа неупућеног Видаковића да је управо СНСД заједно са СДА од 1998. године владао Сребреницом, на чијем челу је тада био Радомир Павловић те да је једини резултат те владавине исељавање Срба и Бошњака и махинације." 

Политичка превирања у Сребреници утицаће на привреду општине упозорио је начелник Младен Грујичић. Поручио је да ће подржати скупштинску већину која буде радила у складу са законом. 

"Ово ће све ићи на штету грађана Сребренице, на штету буџета општине јер морамо проводити поново процедуре које коштају и које одузимају и времена и новца”, рекао је начелник општине Сребреница Младен Грујичић.

Ипак, нова већина јуче је експресно почела са смјенама. Разрјешено је 5 начелника општинских одјељења. Смијењен је и директор Дома здравља.

У фотељи предсједника Скупштине општине, умјесто Хамдије Фејзића из једне фракције СДА, сада је Алија Табаковић из друге фракције СДА.

Смијењен је и потпредсједник Скупштине Радомир Павловић из СНСД-а, а именован Милорад Станојевић из СРС-а.