latinica  ћирилица
29/04/2017 |  18:03 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

У Палама отворена Градска пијаца вриједна 4 милиона КМ (ВИДЕО)

У Палама је отворена Градска пијаца, пројекат вриједан готово 4 милиона марака. На више од 2 хиљаде квадратних метара становновници Пала од данас могу да купују, првенствено, домаће пољопривредне производе. И локални званичници поручују да се овом инвестицијом подстиче домаћа пољопривредна производња.
Пале - пијаца - Фото: РТРС
Пале - пијацаФото: РТРС

На више од 2 хиљаде квадратних метра у згради Градске пијаце у Палама смјештене су 84 тезге, 12 пословних простора, супермаркет од 500 квадратних метара.

Ту су специјализоване продавнице млијечних и сухомеснатих производа ове регије. Већ је закупљено више од 80% пословних простора. Све је подређено домаћим производима. 

"Имамо велики избор домаћих квалитетних производа и то је оно што желимо да понудимо нашим купцима, исто тако то је наш начин да индиректно помогнемо развој пољопривреде", каже Немања Вучетић директор Градске пијаце у Палама.

Инвеститори у зграду Градске пијаце у Палама планирају да уложе укупно 4 милиона марака. 

"До сада је уложено 2,5 милиона, имамо у плану хотел и ресторан", напомиње инвеститор Стево Лонцо.

Пале нису добиле само Градску пијацу, већ и нова радна мјеста. Ово је највриједнија инсвестиција у Источном Сарајеву ове године, каже градоначелник Ненад Вуковић. 

"Због тога смо урадили објекат који је недостајао Палама, као једној урбаној и уређеној средини", изјавио је Вуковић.

Градска пијаца Паљанима нуди домаћу и здраву храну, а општина ће и даље наставити да помаже локалну пољопривредну производњу. 

"Ми ћемо наставити да мотивишемо пољопривреднике да производе домаће и здраве производе и да их продају овдје", рекао је начелник општине Пале Бошко Југовић.

Осим подстицаја за домаћу пољопривреду, након завршетка хотела и ресторана крајем јесени, биће обогаћена и туристичка понуда у Палама.