latinica  ћирилица
29/04/2017 |  15:57 | Аутор: РТРС

Зидан: Не постоје Реал А и Реал Б, схватите

Тренер Реал Мадрида Зинедин Зидан каже у интервјуу за Ас да систем ротације мора да постоји јер је сезона напорна и игра се много утакмица.
Зинедин Зидан - Фото: getty
Зинедин ЗиданФото: getty

"Од старта сам био свјестан да имам врхунски тим. Није у питању само таленат, него и менталитет који посједујемо – веома смо професионални, пуни поштовања и сви желимо исту ствар. Свако има право на своје мишљење, али ја морам да доносим одлуке, то је најтежи део посла тренера", рекао је Зидан и појаснио:

"Садашње вријеме није исто као пређашње – када се игра 30-40 мечева по сезони, онда може све да се изнесе са 12-13 играча. Али сада играчи имају и по 60-70 утакмица по сезони и ротација је једноставно мој начин рада, нисам храбрији од било кога другог. Нисам ја тај који стави на клупи Кристијана или Бејла, то је моја филозофија. Некада се свађамо са играчима, покушавам да им објасним свој приступ и онда наставимо нормално као да ништа није било. Сви имамо исти циљ".

Зидан истиче да не постоји Реал А и Реал Б и додаје:

"Поштујем све своје играче, али морам да правим селекцију. Неки други клубови имају замјене које уопште не улазе у игру, осим када баш затребају тренеру из неког разлога. За мене је цијели тим увијек важан".

На питање како објаснити фудбалеру попут Иска зашто не игра против Бајерна или Атлетика, француски стручњак је одговорио:

"Ту сам да им објасним такве ствари, али нећу вама рећи оно што говорим играчима. Увијек се трудим да кажем тачно онолико колико треба, не волим да говорим бесмислице. Иско је фокусиран, има самопоуздања и вјерује у свог тренера".

Кристијано Роналдо може да игра у средини напада, али Зидан каже да не воли да га пречесто одваја од примарне позиције.

"Одувијек је играо као крило, али некада заиграо и у централном мјесту у нападу јер има вјештину потребну да игра ту. Али његова природна позиција је крило и то нико неће промијенити, не треба заборавити да је одатле дао 300-400 голова".

Реал има 78 бодова, исто колико и Барселона, а тренутно је други због слабије гол разлике, мада још држи ствари у својим рукама јер има и меч мање од Каталонаца.

У суботу од 16.15 Реал игра са Валенсијом у 34. колу шампионата.

Извор: Спорт Клуб