latinica  ћирилица
29/04/2017 |  15:26 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

У недјељу топлије вријеме, температуре до 20 степени (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ сутра ће након хладног јутра бити сунчано и топлије уз умјерену облачност и дневну температуру од 15 до 20 степени Целзијусових.

Ујутру ће бити хладно и претежно ведро на југу и сјеверу, а на истоку облачније, око ријека и по котлинама на сјеверу и истоку понегдје магла, а у вишим предјелима, мјестимично слаб мраз, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Јутарња температура ваздуха биће од нула до пет, на југу до осам, а у вишим предјелима до минус два степена Целзијусова.

Дневна температура ваздуха биће од 15 до 20, на југу до 22 степена Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, претежно сјевероисточни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 15.00 часова: Бјелашница минус два степена Целзијусова, Соколац нула, Кнежево, Хан Пијесак и Сарајево један, Мајевац, Калиновик и Зеница два, Бугојно три, Котор Варош и Шипово четири, Челинац, Мањача, Сребреница, Мркоњић Град и Чемерно пет, Добој и Невесиње шест, Србац, Гацко, Рибник и Ливно седам, Чајниче, Фоча, Бијељина и Мостар осам, Билећа, Бањалука и Крупа на Уни девет, Бања Мљечаница 10, Требиње и Неум 11, а Приједор и Нови Град 12 степени Целзијусових.