latinica  ћирилица
29/04/2017 |  14:43 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Павић: Обавезе министарства у случајевима "Љубије" и "Алумине"

Предсједник ДНС-а Марко Павић сматра да Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске у случајевима Рудника жељезне руде "Љубија" и компаније "Алумина" има велику одговорност и обавезу да у име Српске предложи рјешење које ће бити на корист свим грађанима, а не појединцима.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

Павић је у паузи Изборне скупштине Градске организације ДНС-а Зворник рекао новинарима да ДНС, чији је став око Рудника "Љубија" и раније познат, не може гласати јер фирма која хоће да приватизује ове руднике није кредибилна.

"Недостатак кредибилности ове фирме која нема никакве гаранције да ће се након приватизације бавити копањем руде у `Љубији` и да ће запослити раднике, нама даје за право да не гласамо у Народној скупштини Републике Српске", рекао је Павић.

Он је додао да није први пут да Влада Републике Српске предлаже Народној скупштини одређене материјале и даје одређене приједлоге, али да у овом случају ДНС остаје досљедан.

Према његовим ријечима, за врх ДНС-а, иако за компанију "Алумина" нема свих чињеница које су до сада познате, битне су одлуке судова.

"Морамо поштовати одлуке судова. Можемо говорити да суд ваља или не ваља, или да требамо да мијењамо систем правосуђа у потпуности, али за ДНС су битне одлуке судова", рекао је Павић.

Извор: Срна