latinica  ћирилица
29/04/2017 |  12:23 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Развојни потенцијал Семберије и Мајевице (ВИДЕО)

Семберија и Мајевица имају велики развојни потенцијал.
Пољопривреда - Фото: РТРС
ПољопривредаФото: РТРС

Семберија и Мајевица имају велики развојни потенцијал. Најзначајније мјесто заузима пољопривреда, затим туризам и друге гране привреде, сагласни су посланици у Народној скупштини Републике Српске из ове регије.

На јавној трибини у организацији Центра цивилних иницијатива , са грађанима Бијељине о овоме су разговарали посланици Милица Ловрић из СНСД-а, Милан Дакић из ДНС-а, самостални посланик Златко Максимовић и предсједник Скупштине града Бијељина Славиша Марковић из ПДП-а.

Огромним природним ресурсима којима обилују Семберија и Мајевица потребна је енергија младих, стручних људи који ће овај град учинити перспективним и препознатљивим, а у томе локална заједница има кључну улогу, сматра Милица Ловрић.

"Локална заједница се мора трудити да обезбиједи приходе за развојну политику, ти пројекти треба да буду јавно транспарентни како би омогућили грађанима да и они одлучују о сферама које се њих тичу", каже Милица Ловрић, посланик у Народној скупштини Републике Српске из СНСД-а.

"То је нешто што морамо, као градска администрација и Влада Српске, да радимо заједно и да нађемо начин да кроз тај вид ангажовања омогућимо додатно запошљавање и приходе и за буџет Српске и Бијељине'', истакао је Славиша Марковић, предсједник Скупштине града Бијељина. Пољопривреда је основни природни ресурс, перспектива и будућност Семберије, каже Марковић, али потребно је искористити и потенцијале ријека Саве и Дрине, као и Бање Дворови.

Поред природних ресурса, највеће богатство Семберије и Мајевице јесу људи, поручио је Златко Максимовић самостални посланик у НСРС.

На јавној трибини у Бијељини учествовао је велики број грађана. Питања на која нису добили одговор на трибини могу да упуте у писаној форми посланицима.