latinica  ћирилица
28/04/2017 |  22:30 | Аутор: РТРС

Китаровићева позвала на одговорност

Хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић вечерас је, поводом новонастале политичке ситуације у Хрватској након разрјешења тројице министара Моста, позвала све актере на одговорност и конструктивност.
Колинда Грабар Китаровић - Фото: АП
Колинда Грабар КитаровићФото: АП

"У овом тренутку, све позивам на одговорност и конструктивност, имајући у виду политичку и економску ситуацију у којој се налазимо", рекла је Китаровићева новинарима у Сплиту.

Она је навела да у складу са својим уставним овлаштењима пажљиво прати актуелну ситуацију и односе у Влади, Хрватском сабору и међу политичким странкама, преносе хрватски медији.

"Настојим да будем гарант стабилности и да се бринем о неометаном и усклађеном функционисању државне власти", рекла је Китаровићева.

У саборску процедуру данас је упућен приједлог о разрјешењу предсједника Хрватског сабора Боже Петрова са потписима 79 посланика ХДЗ-а и других страначких клубова.

Предсједник Хрватског сабора и лидер Моста Божо Петров рекао је да Мост више није дио Владе и да ће потпредсједник Владе и остали министри из ове странке поднијети оставке.

Премијер Андреј Пленковић разријешио је јуче дужности три министра Моста Славена Добровића, Антуна Шпрљу и Влаху Орепића јер су на сједници Владе гласали против повјерења министру финансија Здравку Марићу.

Извор: СРНА