latinica  ћирилица
28/04/2017 |  16:07 ⇒ 17:13 | Аутор: РТРС

Чубриловић у посјети општини Пале (ВИДЕО)

Народна скупштина и Влада Републике Српске пружиће подршку и помоћ општини Пале у побољшању привредног амбијента и рјешавању инфраструктурних питања, изјавио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недјељко Чубриловић током посјете Палама.
Чубриловић у посјети општини Пале - Фото: РТРС
Чубриловић у посјети општини ПалеФото: РТРС

Као и већина локалних заједница и Пале се суочавају са недостатком средстава за већа инвестициона улагања у циљу стварања бољег животног амбијента својих становника. Стога ће републичке институције, Скупштина и Влада пружити помоћ.

"Како би отварали и радна мјеста и стварали материјална средства и материјалне могућности за бољи основ за живот грађана у њиховим срединама", изјавио је данас Чубриловић.

Исказана је потреба за више разумијевања и компромиса на свим нивоима власти, а првенствено у заједничким институцијама, гдје међупартијске размирице усложњавају преузете међународне обавезе и домицилне проблеме. Закључак састанка јесте да треба спријечити прелијевање тих проблема на ентитетски ниво и на локалне заједнице. 

"Разговарали смо о начину функционисања наше скупштине, о свим могућим проблемима, и односу СО Поале и НСРС", напоменуо је начелник општине Пале Бошко Југовић.

Пале су једна од 3 градске општине у којима су начелник и скупштинска већина из различитих политичких опција и у којој размирица не мањка. Но оне се покушавају превазићи на добробит грађана.