latinica  ћирилица
28/04/2017 |  15:55 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

СНСД: Градска предузећа у Бијељини у катастрофалној ситуацији (ВИДЕО)

Предузећа којима управља град Бијељина у катастрофалној су ситуацији, упозорили су из Градског одбора СНСД-а.
СНСД Бијељина - Фото: РТРС
СНСД БијељинаФото: РТРС

Они су на конференцији за новинаре рекли да јавна предузећа пропадају, а да се град све више неоправдано задужује. На посљедње двије сједнице градског парламента донесене су одлуке о узимању нових милионских кредита.

Економска и политичка ситуација у Бијељини је катастрофална, сматрају у СНСД-у, а ову тврдњу заснивају на стању у градским јавним предузећима, Апотеци, Водоводу и Бањи Дворови.

"Бања Дворови се налази у дуговањима од скоро 2 милиона марака, туриста скоро да и нема, а руководство доноси одлуку да отпусти половину радника", изјавио је Драган Кнежевић одборник у Скупштини града Бијељина.

У свим овим предузећима и установама проблем је неспособност руководства, као и прекомјерно запошљавање радника углавном кадра СДС-а и ПДП-а.

Још већи проблем је стално задуживање града новим кредитима, јер се на свакој сједници Скупштине доноси и одлука о узимању новог кредита , кажу у СНСД- у.

"Мислимо да у буџету има довољно новца и да би буџет требало рационалније да се троши тако да не долазимо у честа задужења", сматра Славиша Мастило одборник у Скупштини града Бијељина.

Градска власт предвођена СДС-ом и ПДП-ом нема никакав план како да поправи стање и ријеши "горуће" проблеме - кажу одборници СНСД-а.