latinica  ћирилица
28/04/2017 |  14:56 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

МУП поднио извјештај против бивших чланова УО "Крајина осигурања" (ВИДЕО)

Због сумње у злоупотребу положаја у акционарском друштву Крајина осигурање, МУП Републике Српске поднио је извјештај против три лица. Незванично, ријеч је о Навину Агарвалу, бившем предсједнику Управног одбора овог осигуравајућег друштва и некадашњим члановима Младену Јовановићу и Манишу Говилу. Сумња се да је Агарвал, у априлу прошле године прекорачио овлашћења, у намјери да противправно дође до 5,8 милиона марака имовинске користи.
Крајина осигурање - Фото: РТРС
Крајина осигурањеФото: РТРС

Сазнајемо, бивши предсједник Управног одбора Крајина осигурања Навин Агарвал осумњичен је да је имао јасну шему како да противправно дође до више од 5,8 милиона марака.

У априлу прошле године мимо процедура пословања наредио је радницима да пошта која долази у осигуравајуће друштво прво иде на увид њему и члану Управног одбора Младену Јовановићу. Тек након селекције била би протоколисана.

Сумња се да су на тај начин прикрили постојање тужбе за накнаду штете у вриједности од 5,8 милиона марака коју је управо Агарвал и акционар Нете Гупте Поднијели против друштва. Тужбу су држали у тајности док не истекне рок за жалбу.

Након тога осумњичени Маниш Говил предсједавајући сједницом Управног одбора донио одлуку да се пресуда прихвати.На тај начин наведено је у Извјештају МУПа начињена је штета предузећу.

Ово није први Извјештај МУП-а против Навина Агарвала, Американца индијског поријекла, због злоупотребе положаја.

Агарвал је почетком прошле године купио већински пакет у Крајина осигурању. Од тада је ово осигуравајуће Друштво промијенило је шест директора.

Због малверзација Комисија за хартије од вриједности блокирала је акције Индијца, а у јулу 2016. уведена је привремена управа која је трајала шест мјесеци.

Након тога управа на челу са Агарвалом се враћа, али је смијењена прије неколико дана када је упорављање преузима ИРБ.