latinica  ћирилица
28/04/2017 |  13:21 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

У Сребреници формирана нова скупштинска већина без СНСД-а (ВИДЕО)

У Сребреници је формирана нова скупштинска већина коју чине одборници СДС-а, дио одборника СДА, одборници ПДП-а, СРС-а, један одборник СДП-а и Покрета за преокрет.
Сребреница: Сједница СО - Фото: СРНА
Сребреница: Сједница СОФото: СРНА

 У Сребреници је формирана нова скупштинска већина коју чине одборници СДС-а, дио одборника СДА, одборници ПДП-а, СРС-а, један одборник СДП-а и Покрета за преокрет.

Нова већина смијенила је досадашњег предсједника скупштине општине Хамдију Фејзића једне фракције СДА и именовала Алију Табаковића из друге фракције ове странке за мјесто предсједника. Смијењен је и потпредсједник Скупштине општине Радомир Павловић из СНСД-а, а именован је нови потпредсједник Милорад Станојевић из СРС-а.

Нова већина у Сребреници коју предводи СДС и СДА оптужује сада већ бивше скупштинско руководство да су начинили низ злоупотреба и кршења процедура.

„Имамо случај да су директори вршиоци дужности по двије године- не испуњавају услове, затим имамо запошљавање селективно, искључиво по страначкој припадности- СНСД и ДНС и још низ пропуста- непоштовање пословника о раду, Статута, непоштовање Закона о локалној самоуправи”, изјавио је Момчило Цвјетиновић, предсједник ОО СДС Сребреница.

"Представници досадашње власти чинили су низ кривичних дјела и злоупотреба функција", ријечи су Зулфе Салиховића, одборника СДП-а.

Злоупотребе и кршење пословника и закона управо чини нова скупштинска већина, одговарају из СНСД-а . Због тога су одборници ДНС-а и СНСД-а напустили данашње засједање .

„Мислим да ће и то бити нестабилна политичка ситуација што није добро за Сребреницу и видјећемо у наредном периоду шта ће се десити. Ја не мислим да ће се нова скупштинска већина одржати”, изјавио је Радомир Павловић, предсједник ОО СНСД-а Сребреница., док Милош Миловановић шеф одборничког клуба СНСД-а напомиње: „Није добро да се прави нова скупштинска већина , само након 6 мјесеци начелник општине губи већину“.

Политичка ситуација у Сребреници, одразиће се и на привреду ове општине истиче начелник Грујичић. Упозорава да ће подржати само ону већину која буде радила у складу са законом

“Мислим да ће бити доста ствари које ће се потезати у сљедећем периоду јер сматрам да нису сва ни законска правила испуњена. Ово ће све ићи на штету грађана Сребренице, на штету буџета општине јер морамо проводити поново процедуре које коштају и које одузимају и времена и новца”, рекао је начелник општине Сребреница Младен Грујичић.

Нова већина у Сребреници смијенила је и именовала вршиоце дужности 5 начелника општинских одјељења а смијењен је и директор Дома здравља Сребреница.