latinica  ћирилица
28/04/2017 |  11:51 ⇒ 14:34 | Аутор: РТРС

На Бањалука опен 2017 више од 400 учесника из 15 земаља

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић разговарала је данас у Бањалуци са руководством Пливачког клуба Олимп о начину организације Десетог међународног пливачког митинга "Бањалука опен 2017", који ће окупити више од 400 учесника из 15 земаља.
Градски олимпијски базен у Бањалуци - Фото: СРНА
Градски олимпијски базен у БањалуциФото: СРНА

Давидовићева је навела да ће ресорно министарство подржати одржавање овог митинга, те да је за његово организовање прошле године издвојено 12.000 КМ, док је за ову годину предвиђен и већи износ, јер "Олимп" прославља 15 година постојања.

- То је врхунска манифестација, која сваке године све више поприма на значају, о чему говори и све већи број учесника - рекла је Давидовићева, и истакла значај Пливачког клуба Олимп у промоцији спорта, јер окупља све генерације пливача, од најмлађих до најискуснијих.

- Драго ми је што овај клуб има школу пливања за оне најмлађе, али и све остале који желе да науче пливање, као и терапеутску школу намијењену дјеци која имају одређене проблеме са коштаним системом - рекла је Давидовићева.

Спортски директор Пливачког клуба Олимп Жељко Панић напоменуо је да се пливачки митинг "Бањалука опен" налази у календару Свјетске пливачке организације.

- Очекујемо велики број учесника из више од 50 пливачких клубова. Посебно нам је важно што су долазак потврдили пливачи из Америке и Канаде, а репрезентација Србије долази 15 дана раније да би припреме урадила на нашем базену, јер су више него задовољни условима - рекао је Панић.

Он је захвалио ресорном министарству на подршци, истичући да ће министарка Јасмина Давидовић бити и члан организационог одбора, док ће његов предсједник бити градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

- Осим тога, предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је жељу да отвори митинг, што само говори о значају ове спортске манифестације - рекао је Панић.

Према његовим ријечима, планирано је да промотери митинга, који се одржава 27. и 28. маја, буду пливачи "Олимпа" Никола Бјелајац и Ади Мешетовић.

Извор: СРНА