latinica  ћирилица
28/04/2017 |  10:56 | Аутор: РТРС

Замјена оружног листа до 30. јуна

Министарство унутрашњих послова Републике Српске подсјећа власнике оружја за личну безбједност да су до 30. јуна обавезни да поднесу захтјев за издавање новог оружног листа.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Ово се односи на власнике оружја за личну безбједност који на дан ступања на снагу Закона о измјенама Закона о оружју и муницији /3. март/ држе оружје на основу истеклог оружног листа.

Законом је предвиђено и да власници оружја за личну безбједност који су до дана ступања на снагу овог Закона предали своје оружје надлежном органу због истека рока који је био на снази по Закону о оружју и муницији /31. децембар 2016. године/ могу поднијети захтјев за замјену оружног листа до 30. јуна ове године.

Власнику оружја за личну безбједност који до 30. јуна не поднесе захтјев за замјену неважећег оружног листа, изрећи ће се новчана казна у износу од 1.200 до 1.500 КМ и заштитна мјера одузимања оружја.

Оружни лист за оружје за личну безбједност издаје се са роком важења од десет година, изузев за лица старија од 65 година којима се овај лист издаје са трајним важењем.

Извор: СРНА