latinica  ћирилица
28/04/2017 |  08:30 | Аутор: РТРС

Вучић и службе безбједности о стању у Македонији

Ово што се догађа у Македонији није више само македонски проблем већ проблем свих нас који овдје живимо, изјавио је синоћ премијер и изабрани предсједник Србије Александар Вучић и апеловао на грађане Македоније да проблеме рјешавају на миран начин.
Влада Србије - Фото: РТРС
Влада СрбијеФото: РТРС

Премијер Вучић догађаје у Македонији прати, са сарадницима, из Владе Србије, а за данас је заказао сједницу Бироа за координацију служби безбједности.

Вучић је синоћ разговарао са лидерима у региону о ситуацији у Македонији, и у тим разговорима је закључено да је смиривање ситуације једино могуће рјешење. Он је разговарао са са лидером ВМРО-ДПМНЕ Николом Грувеским, премијером Бугарске Бојком Борисовим и председсједавајућим албанског парламента Илиром Метом.

Премијер је рекао да сматра да грађани Македоније добро знају и да поштују начин на који се Србија односила према грађанима Македоније, али и према држави Македонији.

- Веома сам забринут због свих вечерашњих догађаја и моја једина порука је, а мислим да људи у Македонији то знају, да их замолим да све проблеме и несугласице рјешавају на миран начин, да, ако имам било какво право, кажем да је смиривање ситуације у највећем интересу Македоније и њених грађана, а све друге ствари и проблеми могу да се рјешавају за преговарачким столом, на миран начин, у мирној атмосфери - истакао је Вучић.

Према његовим ријечима, ово више и није само македонски проблем, већ постаје "проблем свих нас који овдје живимо и боље да одмах зауставимо све проблеме и да обезбиједимо мир и стабилност за нашу дјецу".

- Молим све у Македонији, и оне који су ми и познаници, неки и пријатељи, али и оне које не познајем, да разумију ову поруку као добронамиерну и да поново завладају мир и сигурност за све грађане Македоније, а у Србији ћете увијек имати оданог и искреног пријатеља - нагласио је Вучић.

Извор: Танјуг