latinica  ћирилица
27/04/2017 |  21:45 | Аутор: РТРС

Лавров: Двоструки стандарди Париза

Ослобађање бившег лидера терористичке ОВК Рамуша Харадинаја у Француској представља исполитизовану одлуку и свједочи о двоструким стандардима Париза, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у разговору са премијером Србије Александром Вучићем.

"Лавров је нагласио да Русија дијели дубоку забринутост Србије у вези са јасно исполитизованом одлуком француског суда који је објавио данас да пушта из притвора злогласног вођу косовских екстремиста, чиме је игнорисан захтјев Београда који је упућен посредством Интерпола", објављено је на сајту Министарства спољних послова Русије.

Москва, како је наведено у саопштењу, вјерује да сви политичари самопроглашеног Косова који су умијешани у ратне злочине морају да добију заслужену казну, без обзира на позиције на којима се налазе.

"Двоструки стандарди Париза показују политику попуштања пред косовском агресивном политиком реализације пројекта `Велике Албаније`, који би могао да уништи крхку стабилност", поручили су из Министарства.

На сајту Министарства спољних послова Русије објављено је да су Лавров и Вучић разговарали телефоном на иницијативу српске стране и да су говорили и о билатералној сарадњи, те потврдили одлучност да јачају стратешко партнерство Москве и Београда.

Апелациони суд у Колмару одбио је данас захтјев за изручење бившег вође терористичке ОВК Рамуша Харадинаја Србији, кога Београд оптужује за ратне злочине на Косову и Метохији.

Генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић уручио је данас протестну ноту амбасадору Француске у Београду Кристин Моро, поводом скандалозне одлуке Апелационог суда у Колмару којом је одбијен захтјев Србије за изручење Харадинаја.

Извор: СРНА