latinica  ћирилица
27/04/2017 |  19:11 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Љубомир Ерић нови предсједник Скупштине Сколац

Скупштина општине Соколац разријешила је данас дужности предсједника парламента Бојану Марковић из ДНС-а и на ову функцију изабрала одборника ове странке Љубомира Ерића који је у ДНС прешао 1. априла из СДС-а.
Љубомир Ерић - Фото: СРНА
Љубомир ЕрићФото: СРНА

Одлука је донесена на приједлог скупштинске већине коју чине одборници СДС-а и ДНС-а, а као разлог покретања поступка разрјешења Марковићеве навели су њено непоштивање Пословника о раду Скупштине.

Прије почетка гласања за избор новог предсједника Скупштине општине Соколац, одборници СНСД-а и Марковићева напустили су скупштинску салу и на тај начин изразили неслагање са начином избора новог предсједника.

Марковићева негира наводе да је на претходним сједницама кршила Пословник и каже да постоје записници који су усвајани једногласно, а могу послужити као документ у прилог истини.

Она истиче да није изненађена, али да је као човјек повријеђена, као и да је имала подршку руководства странке, али не и предсједника Регионалног одбора ДНС-а који је подржао Ерића.

"Ових дана стизале су анонимне пријетње мени и мојој породици које сам пријавила Полицијској станици на Сокоцу", рекла је она и додала да су је на овај начин жељели присилити да поднесе оставку.

Новоизабрани предсједник Скупштине општине Соколац Љубомир Ерић изразио је наду да у будућем раду Скупштине општине Соколац неће бити проблема.

"Искористићу све оно што ми пружају нормативна акта ако неко буде правио на сједници немиле сцене како бих обезбиједио несметан ток Скупштине", најавио је Ерић.

Извор: Срна