latinica  ћирилица
27/04/2017 |  17:33 | Аутор: РТРС

За добојску болницу прикупљено 95 доза крви

У акцији добровољног давања крви у Модричи данас је прикупљено 95 доза за потребе добојске Опште болнице "Свети апостол Лука".
Крв - Фото: РТРС
КрвФото: РТРС

Акцији, коју је у просторијама Средњошколског центра "Јован Цвијић" организовала Општинска организација Црвеног крста Модрича, одазвала су се 143 добровољна даваоца, од којих је 95 испунило услове да дарује крв, међу њима и 31 матурант модричких средњих школа.

Трансфузиолог Одјељења за трансфузију добојске Болнице Божидар Славуљевић рекао је Срни да је задовољан одзивом добровољних давалаца и бројем прикупљених доза крви.

"Даровање крви је најљепша манифестација љубави човјека према човјеку, коју су данас, поред вишеструких давалаца, испољили и матуранти", истакао је Славуљевић.

Он је подсјетио да је матурантима у понедјељак одржано предавање како би се мотивисали и охрабрили да се укључе у акцију, те добили одговор на бројна питања о понашању прије, током и након давања крви.

Славуљевић је напоменуо да је данашњом акцијом у Модричи почела прољећна кампања Одјељења за трансфузију у општинама добојске регије с циљем стварања залиха за љето.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Модрича Станко Томић навео је да је данашња акција друга редовна у овој години.

"Страха је било, али не толико да би нас спријечио да дарујемо крв", истакли су матуранти којима су уручене захвалнице за учешће у акцији.

Извор: Срна