latinica  ћирилица
27/04/2017 |  15:28 | Аутор: РТРС

Све спремно за старт бициклистичке трке Београд-Бањалука

Све је спремно за старт 11. међународне бициклистичке трке "Београд-Бањалука", а прва трка биће вожена у суботу, 29. априла, од Београда до Бијељине, преко Обреновца и Шапца.
Међународна бициклистичка трка "Београд - Бања Лука" - Фото: Screenshot
Међународна бициклистичка трка "Београд - Бања Лука"Фото: Screenshot

У недјељу, 30. априла, бициклисти ће возити дионицу од Теслића до Бањалуке преко Тешња, Добоја, Дервенте, Прњавора и Лакташа.

У сарадњи са свих 11 градова кроз које ће проћи око 170 бициклиста из двадесетак земаља свијета, организатори су обавили и посљедње припреме, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Директор трке Владимир Куваља рекао је да је ово спортски догађај свих грађана и градова кроз које пролази, те да је постао универзалан и ушао у све сегменте живота, не само спортског, већ и туристичког, угоститељског, привредног и политичког.

"За градове кроз које трка пролази данас зна цијели свет, а медији из 60 земаља извештавају са овог догађаја. Направили смо бренд који морамо сачувати", сматра Куваља.

Град Бањалука је подржао бициклистичку трку "Београд-Бањалука" која се налази и у годишњем календару спортских манифестација.

Извор: Срна