latinica  ћирилица
27/04/2017 |  12:43 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Радојичић и Матаруга потписали споразум о јачању сарадње

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и ректор Универзитета у Бањалуци Милан Матаруга потписали су данас Споразум о сарадњи између Града и Универзитета који ће допринијети интензивирању постојећих видова сарадње, те реализацији заједничких пројеката као што је Пројекат студентске праксе и волонтирања у Градској управи и градским институцијама, установама и предузећима.
Бањалука: Радојичић - Матаруга - Фото: СРНА
Бањалука: Радојичић - МатаругаФото: СРНА

Град и Универзитет ће договарати како да за успјешне студенте Универзитета договоре праксу по узору на добре примјере у неким другим градовима као што је Београд, рекао је Радојичић.

Он је додао да ће Споразум омогућити и да значајан број људи са Универзитета буде ангажован на различитим пословима и пројектима у савјетима Градске управе.

Матаруга је рекао да ће Споразум омогућити студентима завршних година бањалучког Универзитета да обављају праксу у Градској управи и градским институцијама, установама и предузећима.

Споразумом је предвиђена могућност да градоначелник препозна најбоље студенте и понуди им посао у Градској управи, те да Универзитет понуди, а град препозна научнике, истраживаче запослене на Универзитету који ће имати могућност да заједно са Градском управом формирају тимове у реализацији стратешких опредјељења развоја Универзитета и града у цјелини.

Матаруга је додао да је ово још једна активност у оквиру обиљежавања Дана студената.

Извор: СРНА