latinica  ћирилица
27/04/2017 |  12:09 | Аутор: РТРС

Бекер: Новак мора брзо да окрене брод у другом смјеру

Борис Бекер, некадашњи тренер Новака Ђоковића, изјавио је да се много тога промијенило у животу његовог некадашњег пулена у посљедњих годину дана.
Новак Ђоковић и Борис Бекер (Фото: StarSport) -
Новак Ђоковић и Борис Бекер (Фото: StarSport)

Бекер је истакао да се Ђоковић "издувао" послије освајања Отвореног првенства Француске и да од тада има менталну баријеру како да се врати на препознатљив ниво.

- Не можете изгубити сервис или форхенд током ноћи, проблем је психичке природе. Много тога се промијенило од освајања Ролан Гароса прошле године. То му је био животни сан, балон је пукао, Новак је остао без ваздуха и још га није повратио - рекао је Бекер.

Нијемац који је био у тиму Србина више од три године, каже да су се у међувремену појавиле и друге тешкоће.

- Свлачионица не спава, видите слабости код најбољег на свијету и желите његов скалп. Читају му говор тијела, а други проблем јесте што почињу паметније да играју против њега. Када доминирате толико дуго и освајате бројне титуле, ситуација ће се у једном тренутку сигурно преокренути. И даље има 29 година и времена да окрене брод у правом смјеру, али то мора да учини врло брзо - сматра Бекер.

Он се потом поново осврнуо на сјајан почетак сезоне Роџера Федерера.

- Почео је сезону освајањем Аустралијан опена, Мајамија и Индијан Велса, али ме није изненадио јер је најбољих у историји тениса и један од највећих спортиста свих времена - закључио је Бекер.

Извор: Б92