latinica  ћирилица
27/04/2017 |  08:24 ⇒ 21:48 | Аутор: РТРС

Двије године од терористичког напада у Зворнику-одата почаст убијеном полицајцу (ВИДЕО/ФОТО)

Двије године је прошло од терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику, у коме је терориста Нердин Ибрић из зворничког насеља Кучић Кула убио полицајца Драгана Ђурића и ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића.
Годишњица терористичког напада у Зворнику - Фото: РТРС
Годишњица терористичког напада у ЗворникуФото: РТРС

Данас су на мјесту страдања, испред зграде Полицијске управе Зворник положени вијенци и одата почаст убијеном Драгану Ђурићу.

Осим породице, представника Полицијске управе, вијенце су положили и директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум, али и представници градских организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

Драган Ђурић био je изузетан човјек и велики професионалац, а гнусно убиство прије двије године,  велика је опомена свима да у БиХ постоји ризик од тероризма, поручено је у Зворнику. 

Брат убијеног полицајца Анђелко Ђурић рекао је да  наданашњи дан сви треба да се сјетимо шта је се десило прије двије године, дан првенствено обиљежен тугом, односно сјећањем.

"Бол је нанешен породици, као и овом друштву. Као што је директор полиције рекао, остаје нам да се боримо, па колико ћемо се изборити, видјећемо", рекао је Ђурић.

Директор Полиције Дарко Ћулум изјавио је да је МУП Српске је препознао ризик и опасност од тероризма и зато је створена организациона структура и бољи капацитети за што озбиљнију борбу са тероризмом. 

" Мислим да након Зворника, након Рајловца да је свима јасно да у БиХ постоји  ризик од тероризма", рекао је Ћулум.

У терористичком нападу на зворничку Полицијску станицу, који је 27. априла 2015. године извршио тада двадесетчетворогодишњи Нердин Ибрић, из села Сапна код Зворника, убијен је полицајац Ђурић, а рањене његове колеге Стево Миловановић и Жељко Гајић.