latinica  ћирилица
26/04/2017 |  22:19 ⇒ 22:22 | Аутор: РТРС

Звиждуци Макрону у родном Амјену

Макрон, који је боравио у планираној посјети Амјену с намјером да разговара са представницима фабрике којан има проблеме, обрео се у том граду заједно са својом ривалком Марин ле Пен, која је прије њега ненајављено обишла постројење.
Макрон у посјети фабрици "Вирпул" у Амјену (Фото: Спутњик) -
Макрон у посјети фабрици "Вирпул" у Амјену (Фото: Спутњик)

"Предсједница Марин", добацивали су окупљени када је 39-огодишњи Макрон стигао испред фабрике "Вирпул", којој пријети пресељење у Пољску, преноси АФП.

"Овдје сам да разговарам са вама. Наравно да се осјећају бијес и анксиозност у овој земљи. Мора се преузети одговорност, зато сам овдје", рекао је Макрон, преноси АФП.

Ле Пен се претходно изненада појавила у кругу фабрике, која се бави производњом кућних апарата, док је Макрон био на састанку са представницима радника фабрике.

Она се, испред фабрике, фотографисала са радницима правећи "селфије".

"Сви знају на чијој је страни Емануел Макрон, он је на страни корпорација. Ја сам на страни радника, овдје на паркингу, не у ресторанима у Амјену", поручила је Ле Пен, у вријеме док је Макрон био на састанку са представницима синдиката те фабрике у локалној привредној комори.

Макрон јој је узвратио написавши на свом налогу на Твитеру да је Ле Пен провела "10 минута са својим присталицама на паркингу испред камера, док је он провео сат и по времена са представницима синдиката, без присуства медија".

Извор: Танјуг