latinica  ћирилица
26/04/2017 |  20:48 ⇒ 22:07 | Аутор: РТРС

Штутгарт: Тријумфалан повратак Шарапове

Руска тенисерка Марија Шарапова тријумфално се вратила тенису, пошто је на старту турнира у Штутгарту побиједила Роберту Винчи.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Шарапова, која је заиграла послије 15 мјесеци због суспензије због допинга, савладала је Италијанку резултатом 7:5, 6:3.

Освајачица пет Гренд слем турнира кажњена је са двије године неиграња због коришћења мелдонијума, суспензија јој је потом умањена, а њен повратак донио је много контроверзи.

Казнени период истекао је у поноћ, организатори WТА турнира у Штутгарту направили су такав распоред да она може да заигра, иако је такмичење почело док је суспензија још трајала. Меч Рускиње која је добила "вајлд-карту" са Винчи стављен је у сриједу и она је то на најбољи могући начин искористила.

Очекивано, нервозно је почела на шљаци у њемачком граду, одмах на старту изгубила сервис гем, али се експресно консолидовала. Бекхенд јој је боље функционисао од форхенда и управо је тим ударцем у финишу сета направила брејк који јој је донио вођство-7:5.

Већ на старту другог одузела је противници сервис, потом спасла три брејк шансе и најавила прву побједу од јануара прошле године. То је потврдила новим брејком и посао је завршила за нешто више од 100 минута игре.

Она ће се у сљедећој рунди састати са сународницом Јекатарином Макаровом, која је у два сета елиминисала седму носитељку Агњешку Радвањску.

WТА турнир у Штутгарту игра се за наградни фонд од 710.900 евра, а титулу браница Нијемица Анџелик Кербер.

Извор: Б92