latinica  ћирилица
26/04/2017 |  15:59 ⇒ 16:15 | Аутор: РТРС

Милинић у Монаку представио могућности улагања у БиХ

Директор Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ /ФИПА/ Гордан Милинић одржао је данас у Монаку презентацију о могућностима улагања у БиХ за инвеститоре из те земље, наглашавајући да је БиХ сигурна и профитабилна за страни капитал, са ниским оперативним трошковима, те чврсто опредијељена за европски пут.
Милинић у Монаку представио могућности улагања у БиХ - Фото: СРНА
Милинић у Монаку представио могућности улагања у БиХФото: СРНА

Милинић је на пословном форуму позвао пословне људе из Монака да истраже пословне могућности које пружа БиХ, а посебно у енергетске, те спортске и хотелијерске пројекте - области у којима Монако има знатна пословна искуства.

Показан је велики интерес инвеститора за пројекте у БиХ, за сектор производње хране, банкарство и осигурање, те су одржани бројни састанци на којима је Милинић детаљније представио пословни амбијент БиХ и инвестицијске пројекте, саопштено је из Фипе.

Пословни форум организовали су амбасадор БиХ у Паризу Иван Орлић и почасни конзул БиХ у Монаку Донателе де Филипо Кампиони, те Економска комора Монака.

Монако је други у свијету по износу БДП-а по глави становника, са стопом незапослености од свега два одсто и најнижом стопом сиромаштва у свијету.

Монако је држава са највише милионера и милијардера по глави становника у свијету. Управо та чињеница и чињеница да становници Монака имају компаније широм свијета била је полазна основа за организивање форума.

Ускоро се очекује долазак инвеститора у БиХ, да би се упознали о потенцијалима БиХ, власницима пројеката и релевантним институцијама.

Извор: Срна