latinica  ћирилица
26/04/2017 |  15:35 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

У четвртак претежно облачно и вјетровито, навече киша (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује умјерено до претежно облачно и вјетровито вријеме, док ће у поподневним и вечерњим часовима доћи до кише, пљускова и грмљавине.

Јутро и пријеподне биће топло и вјетровито, на западу и југу промјенљиво облачно вријеме уз повремено слабу кишу, а у осталим предјелима сунчаније уз мало облака, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се веома топло вријеме уз даље јачање вјетра, на југу и западу све чешћа појава кише и пљускова са грмљавином, а повремени пљускови јавиће се понегдје и на сјеверу, док ће на истоку остати сунчаније уз променљиву облачност.

Вјетар ће бити умјерен до јак јужног смјера, а у Крајини на моменте са олујним ударима.

Јутарња температура ваздуха од седам до 13 степени, у Херцеговини до 16, а највиша дневна од 19 до 25 степени Целзијусових.

У Републици Српској и ФБиХ данас је било топлије и вјетровито вријеме уз доста сунчаних периода.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница два, Чемерно 10, Калиновик 13, Гацко и Иван-седло 14, Ливно и Невесиње 15, Соколац, Хан Пијесак и Мраковица 16, Груде 17, Требиње 18, Рибник, Мркоњић Град, Шипово, Неум и Сарајево 19, Фоча, Бихаћ, Бугојно, Јајце и Мостар 20, Рудо, Дрвар и Столац 21, Сански Мост, Сребреница и Тузла 22, Вишеград, Градачац и Зеница 23, Билећа, Бањалука, Бијељина, Добој, Приједор и Зворник 24 и Србац 25 степени Целзијусових.