latinica  ћирилица
26/04/2017 |  12:35 ⇒ 21:22 | Аутор: РТРС

Влада није разматрала захтјеве "Павгорда" о "Алумини"

Влада Републике Српске није разматрала, нити заузимала став око захтјева „Павгорда“ да му се призна потраживање према Фабрици глинице „Бирач“ у стечају, наводи се у саопштењу, које је послато медијима.
Зворник: компанија "Алумина" - Фото: РТРС
Зворник: компанија "Алумина"Фото: РТРС

За све што се дешава у вези са стечајним поступком матичног предузећа Фабрике глинице „Бирач“ надлежан да даје одговоре јесте једино стечајни управник, а не Влада Републике Српске, јер је стечај судски поступак. Исто тако, за различите пресуде различитих судова одговоре треба тражити у оквиру самог правосуђа, а не у Влади Републике Српске.

"Оно за шта је Влада Републике Српске заинтересована јесте да „Алумина“ функционише, отвара нова радна мјеста, пласира нове производе и осваја нова тржишта, јер она за то има капацитет, те су на тај начин и дефинисана наша очекивања и захтјеви према управи „Алумине“", наводе из Владе.

Деблокада рачуна „Алумине“ је, истичу, позитивна новост јер омогућава наставак производње и финансијског пословања фабрике, и у интересу је радника.

"Наша сугестија је да, уколико је то могуће, правни тимови двије стране размотре цјелокупну ситуацију у вези са „Алумином“ и предложе најбоље рјешење како би се спријечило даље исцрпљивање фабрике и неизвјесност радника", наводи се у саопштењу.