latinica  ћирилица
26/04/2017 |  10:20 ⇒ 27/04/2017 | 12:06 | Аутор: РТРС

Промовисан 30. број "Аргумената" (ВИДЕО)

У 30. броју часописа за друштвена и политичка питања "Аргументи" о безбједносној ситуацији на Балкану пише генерал Бранко Крга. Наводи да су отворене четири кризе, и то у Македонији, Србији, односно Косову, Црној Гори и БиХ.
Промоција часописа Аргументи - Фото: РТРС
Промоција часописа АргументиФото: РТРС

У новом броју "Аргумената" и о обојеним револуцијама, али и о питањима животне средине као новом безбједносном изазову.

Генерал Бранко Крга у тексту "Неки чиниоци актуелне безбједносне ситуације на Балкану" истакао је да су, не случајно, на Балкану отворена четири жаришта, каже представљајући 30. издање Аргумената, главни уредник, Милан Љепојевић.

- Резултат тога су глобални односи између Русије и САД у контексту нове америчке администрације и чекања шта ће се десити у тим односима. Крга сматра да је за нас најбоље када су ти односи избалансирани - рекао је Љепојевић.

Сенатор Републике Српске Милан Благојевић у свом раду залаже за увођење кривичноправне заштите приликом било каквог покушаја промјене уставне надлежности и постојања Републике Српске, док су се руски аутори Јелена Пономарјова и Јевгениј Рјабинин бавили обојеним револуцијама, истиче Љепојевић.

Саша Мићин у свом тексту "Деградација животне средине - нови безбједносни изазов" бавио се питањем животне средине са аспекта безбједности.

- Хтио сам дати скроман допринос упозорењу друштвене заједнице на опасности које по људски род ствара неодговоран однос према природном окружењу - каже Мићин.

Часопис "Аргументи" излази већ 10 година у априлу, августу и децембру. Обрађује теме из Републике Српске, БиХ, региона, Европе, па и цијелог свијета. Предност дају младим ауторима.