latinica  ћирилица
26/04/2017 |  09:13 | Аутор: РТРС

Хјустон у четвртфиналу, Јута изненадила Клиперсе

Ни сјајна игра Расела Вестбрука није спасла Оклахому новог пораза од Хјустона са 105:99, па су Харден и екипа укупним резултатом 4:1 пласирали у нову рунду плеј-офа. Јута је на гостовању изненадила ЛА Клиперсе и са 96:92 дошла до предности од 3:2, а Сан Антонио је искористио домаћи терен и такође повео побједом од 116:103.

Оклахома је на гостовању, захваљујући сјајном Вестбруку, добро ушла у пети меч и послије вођства у првој четвртини учинило се да ће можда смањити предност Хјуспона у побједама.

Али онда су на сцену ступили Харден и екипа који су у неколико наврата успијевали да преокрену резултат и да средином четвртог дела дефинитивно преломе утакмицу у своју корист за пласман у четвртфинале плеј-офа.

Чак четири играча Хјустона су имала двоцифрен шутерски учинак, а предводио их је Џејмс Харден са 34 поена, 8 скокова и 4 асистенције. Слиједили су га Вилијамс са 22, Беверли 15 и Хиларио са 14 поена.

Расел Вестбрук је меч завршио са 47 поена, али га тим није пратио у ефикасности јер су Грант и Абринес мећ завршили са по 11, а Гибсон и Оладипо са по 10 поена.

Хјустон у наставку очекује дуел са бољим тимом из мечева Сан Антонија и Мемфиса у коме тренутно, послије синоћне побједе од 116:103, води Сан Антонио са 3:2.

Мемфис је на самом старту меча само на кратко повео, а онда су домаћини кренули у силовите нападе и само увећавали предност до самог краја меча.

Спарсе је до побједе предводио Каваи Леонард са 28 поена, а пратио га је Милс са 20, док је и тиму Мемфиса најефикаснији био Конли са 26 поена.

Највеће изненађење вечери приредили су кошаркаши Јуте савладавши ЛА Клиперсе на гостовању са 96:92 чиме су начинили преокрет за вођство у серији од 3:2 и на корак су од пласмана у четвртфинале.

До побједе их је предводио Гордон Хауард са 26 поена, али није био најефикаснији играч утакмице јер је ту титулу, са 28 постигнутих поена, однио Крис Пол из поражених Клиперса.

Извор: РТС