latinica  ћирилица
25/04/2017 |  20:15 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Седмочлана породица Шиљеговић уз помоћ комшија саградила кућу (ВИДЕО)

Након дуго година, проведених у скученој викендици, Приједорчани Тања и Миливој Шиљеговић, родитељи петоро дјеце, коначно су покрили кућу коју су, градили уз помоћ комшија.
Кућа Шиљеговића - Фото: РТРС
Кућа ШиљеговићаФото: РТРС

"Гдје чељад није бијесна, ни кућа није тијесна“, прича је породице Шиљеговић из приједорских Миљаковаца. Тања и Миливој, родитељи четири кћерке и сина годинама живе у неусловној викендици на обали Сане. Одатле су и удали једну кћерку. Запослен је само Миливој. Ради као конобар, а када заврши смјену иде у шуму, да извлачи дрва. Каже, када је почео да гради кућу, имао је само добру вољу.

"Најбитнија је воља, ако човјек нема воље, не може ништа", каже Миливој.

Тако су Шиљеговићи изградили кућу коју су недавно покрили. Било је и донација и комшијске подршке, иако никада ништа нису тражили.

"Битно је здравље, нека су ми дјеца жива и здрава и ми бисмо се изборили и у тако малој кући. Како кажу - кућа није тијесна када чељад није бијесна. Успјели смо, извели смо дјецу на пут, постали смо бака и деда, кћерка нам се удала, имамо унука од три мјесеца", прича Тања.

Миливој прича да на кући треба још много радити. Бар, како каже, доњи спрат па да се преселе.

Иако сви нису хтјели пред камеру, најмлађи Шиљеговићи, узорни су ђаци и успјешни спортисти, а томе свједоче бројне освојене медаље, које се не могу пребројати.

Њихова највећа жеља је да се мајка врати на посао у приједорску болницу гдје је радила као спремачица до истека уговора.

"Сматрам да као мајка петоро дјеце то заслужујем", истиче Тања.

Она је уписала и преквалификацију те ускоро постаје медицинска сестра. Нову кућу потребно је опремити, али она каже, све ће лако, ако буде среће да се запосли. Шиљеговићи се надају да ће крсну славу - Ђурђевдан дочекати у новој кући.