latinica  ћирилица
25/04/2017 |  19:43 | Аутор: РТРС

Рамосу само меч суспензије

Капитен Реал Мадрида Серхио Рамос кажњен је једном утакмицом неиграња због црвеног картона који је зарадио у "Ел Класику".
Серхио Рамос   (Фото:zimbio.com) -
Серхио Рамос (Фото:zimbio.com)

Реал је на Сантјаго Бернабеуу поражен од Барселоне у недјељу са 3:2, а Рамос је искључен због бруталног старта над Лионелом Месијем у 77. минуту.

У образложењу одлуке дисциплинске комисије шпанске Примере, наводи се да је дефанзивац "Краљевског клуба" употријебио "претјерану силу" и "ударио противника".

Међутим, у извјештају са утакмице није наведено да је Рамос аплаудирао приликом изласка са терена, док се он правдао да је такав његов гест био упућен Ђерару Пикеу, са којим је наставио прави мали вербални "рат".

Челници шпанског шампионата у овој ситуацији драстично су примјенили двоструке аршине јер је нападач Барселоне Нејмар, који је недавно искључен у дуелу са Малагом, зарадио суспензију од три утакмице. Бразилац је том приликом добио два жута картона, а не директан црвени као Серхио, али му је због аплауза приликом изласка додијељена много озбиљнија казна.

Пропустио је највећи дерби на свијету, док ће Рамос одсуствовати само са Реаловог гостовања у Ла Коруњи, у сриједу од 21.30.

Извор: Б92