latinica  ћирилица
25/04/2017 |  16:35 ⇒ 16:44 | Аутор: РТРС

Ђокић-Родкин: Односи Српске и Израела на високом нивоу

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Израела у БиХ Боазом Родкином о актуелној економској и политичкој сарадњи двије земље.
Ђокић са израелским амбасадором у БиХ (Фото: vladars.net) -
Ђокић са израелским амбасадором у БиХ (Фото: vladars.net)

Ђокић, који је и предсједник Социјалистичке партије, упознао је Родкина са поступком продаје акција државног капитала у предузећу РЖР Љубија, истичући да је понуда Израел инвестмент групе кредибилна и да представља велику развојну шансу за Републику Српску.

Ђокић је оцијенио да су односи Српске и Израела традиционално на високом нивоу, те да је за Републику Српску важно да се сарадња са Израелом и даље унапређује.

Он је захвалио израелском амбасадору на присуству обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини, истичући да српске, јеврејске, ромске и остале жртве фашистичког терора не смију бити заборављене.

- Поштујемо израелски народ и желимо искрене, пријатељске односе. За те односе много је заслужан господин Арие Ливне, који је пријатељ српског народа - истакао је Ђокић.

Родкин је оцијенио да је историјат односа ове двије земље позитиван и пријатељски, те да је и у будуће потребно развијати добре односе између Републике Српске и Израела, нарочито у области индустрије, пољопривреде и информационих технологија.