latinica  ћирилица
25/04/2017 |  16:06 | Аутор: РТРС

Комисија подржала Приједлог закона о измјени Закона о ПДВ-у

Комисија за финансије и буџет Дома народа Парламентарне скупштине БиХ подржала је данас, у другој фази, Приједлог закона о измјени Закона о порезу на додату вриједност, чији је предлагач Савјет министара БиХ.
Парламентарна скупштина БиХ - Фото: РТРС
Парламентарна скупштина БиХФото: РТРС

За наредну сједницу Комисије одгођено је изјашњавање о начелима Приједлога закона о измјени Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, чији је предлагач Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Закључено је да је потребно да ради одређених појашњења у вези са овим законским приједлогом наредној сједници присуствује и министар финансија и трезора БиХ, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Овим законским приједлогом предвиђено је мијењање члана 18. Закона, којим се уређују платни разреди и коефицијенти за полицијске службенике.

Због неприсуства овлашћеног предлагача Комисија је одгодила расправу о начелима Приједлога закона о допуни Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, чији је предлагач Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Овим Приједлогом закона предвиђа се укидање права на исплату јубиларне награде за изабране и именоване функционере у институцијама БиХ.

Примљена је к знању информација Министарства цивилних послова БиХ о стању деминирања у БиХ са Акционим планом за отклањање примједби ревизије ефикасности о теми "Ефикасност система деминирања у БиХ".

Комисија је задужила Министарство да о конкретним предузетим активностима информише Канцеларију за ревизију институција БиХ у року садржаном у закључку који је усвојен на 26. сједници Дома народа парламента БиХ.

Комисија је задужила и секретара Комисије да припреми акт да би Комисија информације прослиједила посредством Колегијума Дома радним тијелима којима је у надлежности безбједносна политика.

Извор: СРНА