latinica  ћирилица
25/04/2017 |  15:17 ⇒ 16:42 | Аутор: РТРС

Градоначелници И. Новог Сарајева и Источног Сарајева о Измјенама закона о граду

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, данас су се састали како би разговарали о најављеним Измјенама закона о Граду Источно Сарајево.
Градоначелници И. Новог Сарајева и Источног Сарајева -састанак - Фото: РТРС
Градоначелници И. Новог Сарајева и Источног Сарајева -састанакФото: РТРС

Поручили су да се, иако о функционисању општине и града имају различита виђења, о тим питањима мора више разговарати за столом, а не путем медија.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић потврдио је да руководство Источног Новог Сарајеву ни у ком случају није за разградњу града, док је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић позвао министарку Лејлу Решић да се о овим питањима разговара у кабинету градоначелника.

Током састанка могао се чути и приједлог да се кроз нови Закон о локалној управи и самоуправи дефинише област међуопштинске сарадње, а да се остала питања која нису обухваћена тим законом рјешавају кроз измјене Закона о Граду Источно Сарајево.

У Источном Сарајеву данас је поподне и састанак начелника неколико општина Сарајевско-романијске регије са ресорним министром Стевом Мирјанићем и директором Шума Ристом Марићем о стању у шумарству и дрвопреради. Састанак је заказан за 17 часова.