latinica  ћирилица
25/04/2017 |  13:45 ⇒ 13:54 | Аутор: РТРС

Католичка црква у Сесветским Селима: Музика "Пинк Флојд" и "Битлси" шире сатанизам

Католичка црква у Хрватској сматра да рок групе, посебно оне које свирају хеви метал, "шире сатанизам", а млади људи који чекају кризму /прво причешће/ позивају се да не слушају такву музику.
Плоча Битлса из 1962. - Фото: РТРС
Плоча Битлса из 1962.Фото: РТРС

 
Млади који се припремају за кризму у Жупи Светог Антуна Падованског у Сесветским Селима добили су папире са 23 питања - заједно са одговорима која морају научити током припреме.

Међу питањима са датим одговорима налазе се и она која се односе на рок музику, посебно хеви метал, у којима се сугерише да та музика "шири магију, спиритизам и сатанизам, те изазива одбојност према Богу и Цркви".

Након питања са црквеним објашњењима о томе шта су магија, спиритизам, сатанизам те окултни симболи, једно од питања гласи:

"Наброј неколико извођача који отворено шире зло користећи ђавоље знакове, слике, текстове, скривене поруке".

У одговору је понуђен попис десетак рок група и музичара: "Блек сабат", "Металика", "Ајрон мејден", "Битлси", "Пинк Флојд", те Џими Хендрикс, Мик Џегер...

На питање "Које су могуће посљедице слушања такве музике?" младим Хрватима из Сесветских Села сугерише се да су то "песимистичне и суицидне мисли, самосажаљење, присилне мисли, немоћ обављања дужности, немирне ноћи, растресеност, те одбојност према Богу и Цркви...

Црква младима нуди и одговор на питање: "Који су лијекови за оздрављење од утицаја такве музике?".

Одговор је кратак: "да престану да слушају такву музику", преносе хрватски портали.

Извор: Срна