latinica  ћирилица
23/04/2017 |  19:27 ⇒ 24/04/2017 | 09:26 | Аутор: РТРС

Бивас: Ливне имао велике заслуге за спајање Српске и Израела (ВИДЕО)

Градоначелник израелског града Модина и предсједник Скупштине Савеза општина и градова Израела Хаим Бивас изјавио је, за нашу телевизију, да је шеф Представништва РС у Израелу Арие Ливне имао велике заслуге за спајање РС и Израела, на свим пољима.
Хаим Бивас - Фото: РТРС
Хаим БивасФото: РТРС

Коментаришући оптужбе на његов рачун, рекао је да људи са стране покушавају да утичу на спољну политику, и да је то недопустиво.

- Мислим да неки људи, неформални људи, покушавају да се увуку у спољну политику и мислим да је то погрешно, јер ако неко у мом граду, у мом систему, неко из друге државе покушава да се умијеша, ја ћу учинити све да се побринем за њега и да га извучем из система. Мислим да су неки људи покушали да се умијешају и разговарао сам са генералним секретаром Министарства спољних послова Израела о томе јер он мора доћи овдје да сједне са предсједником. Ми смо овдје званично са предсједником, са Владом, са локалном влашћу, и радимо само на званичан начин са људима, рекао је Бивас.

Погледајте комплетан Дневник ПЛУС - Гост: Хаим Бивас, градоначелник Модина

Разговори Ливнеа и Родкина

Након јучерашњег састанка предсједника Републике Милорада Додика са нерезидентним амбасадором Израела за БиХ Боазом Родкином, којем је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Израелу Арие Ливне, разговори Ливнеа и амбасадора Родкина настављени су синоћ и данас.

Ливне-Родкин (Фото: РТРС)

Синоћ су разговарали у Банском двору, а данас су се поново састали и разговарали у Доњој Градини.