latinica  ћирилица
23/04/2017 |  17:01 | Аутор: РТРС

Ко то помаже напретку САД?

Потпредсједник САД Мајк Пенс захвалио се јапанским компанијама за допринос економском просперитету САД.

"Наша трговина је важан фактор нашег успијеха. Економско партнерство између Сједињених Држава и Јапана ће наставити да расте и цвијета", изјавио је Пенс, додајући да двије државе заједно чине трећину свјетске економије, преноси агенција Франс прес.

У обраћању јапанским и америчким пословним лидерима који бораве у посјети Токију, Пенс је рекао да су САД захвалне за јапанске инвестиције и подсјетио је на јаке пословне везе између прве и треће највеће свјетске економије.

Такође је похвалио јапанску аутомобилску компанију Тојоту и друге велике јапанске корпорације због њиховог доприноса просперитету САД.

"Ваше пословање ствара радна мјеста и подстиче иновације у Сједињеним Државама и Јапану", поручио је Пенс.

Како подсјећа АФП, амерички предсједник Доналд Трамп је почетком јануара запријетио Тојоти увођењем царина због планиране изградње нове фабрике за производњу аутомобила у Мексику.

Неколико недјеља послије тога, Тојота је најавила да ће инвестирати 600 милиона долара и отворити 400 радних мјеста у једној од својих фабрика у САД, у склопу инвестиције у вриједности од 10 милијарди долара у САД у наредних пет година.

Извор: ТАНЈУГ