latinica  ћирилица
23/04/2017 |  14:40 | Аутор: РТРС

Обиљежена крсна слава општине Станари

У Станарима је данас свечано обиљежена крсна слава општине и црквена слава Спомен-храма Васкрсења Господњег, који је у изградњи.
Станари - Дан општине - Фото: СРНА
Станари - Дан општинеФото: СРНА

Начелник општине Станари Душан Панић рекао је да је задовољан постигнутим резултатима оствареним од обнављања ове локалне заједнице, те истакао да су она потврдила очекивања грађана.

Он је најавио наставак "домаћинског пословања" локалне управе, као и изградње и модернизације путне инфраструктуре, прикључка на ауто-пут, али и обезбјеђење предуслова за развој привреде, запошљавање, улагање у пољопривреду, социјална давања, повећање ученичког и студентског стандарда, те бригу за борачке категорије.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Горан Јеринић рекао је новинарима да ова новоформирана општина обиљежава крсну славу трећи пут од оснивања, а спомен-храм, који се гради у част погинулим српским борцима, шести пут.

Јеринић је напоменуо да се радови на Спомен-храму Васкрсења Господњег одвијају планираном динамиком, да ће главни унутрашњи радови бити окончани током године, а за наредну годину најавио је и освештање храма.

Народна скупштина Републике Српске је на посебној сједници 9. септембра 2014. године усвојила Закон о оснивању општине Станари, којим се уређује оснивање, подручје, надлежности, органи, њихов избор и финансирање ове општине.

Посланици су усвојили и допуну Закона о територијалној организацији Српске, којом се утврђује да територију Српске чини и општина Станари.

До усвајања ових закона, Станари су били у саставу града Добоја.

Извор: Срна