latinica  ћирилица
22/04/2017 |  18:41 ⇒ 18:46 | Аутор: РТРС

СНСД: Срамна политичка хајка против Ливнеа

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ сматра срамном политичку хајку коју против доказаног пријатеља Републике Српске и српског народа Арија Ливнеа скандалозно спроводи такозвани Савез за промјене и Министарство иностраних послова БиХ.
СНСД -
СНСД

СНСД пружа и овом приликом пуну подршку институцијама Републике Српске, укључујући ту и представништва Републике Српске у свим иностраним земљама, која у веома тешким околностима покушавају у свијету пренијети истину о Републици Српској и о положају српског народа у БиХ, саопштено је из ове странке.

СНСД подсјећа да су сви рачуни представништава Републике Српске увијек били потпуно транспарентни и доступни јавности Републике Српске, за разлику од трошкова Министарства иностраних послова БиХ, које такође финансирају и грађани Српске, али од којих се извјештаји о тим трошковима, које они финансирају, помно крију.

СНСД пита СДС, који изражава наводну забринутост за дјеловање и трошкове представништава Републике Српске, какву корист Република Српска и њени грађани имају од Министарства иностраних послова БиХ којим руководе чланови њихове коалиције.

"Зато питамо СДС и друге опозиционе странке из Републике Српске и њиховог БиХ министра Црнатка, какву корист је Република Српска имала од Министарства иностраних послова БиХ", наводи се у саопштењу СНСД-а.

Ова странка пита да ли је можда корисно за Републику Српску то што БиХ министар Црнадак на сваком мјесту у свијету говори само негативно о Републици Српској.

"Или је можда корисно за Републику Српску то што БиХ министар Црнадак улаже максималне напоре покушавајући објаснити да у БиХ не постоји опасност од тероризма, док исламски фундаменталисти нападају и убијају полицајце Републике Српске", додаје се у саопштењу.

СНСД поставља и питање да ли је можда корисно за Републику Српску то што, охрабрени ставовима и дипломатијом БиХ министра Црнатка, у БиХ свакодневно досељава све више Арапа.

"Или је можда корисно за Републику Српску то што се БиХ министар Црнадак предсједнику Републике Српске, а који је Уставом овлашћен да представља Републику, као и да предлаже амбасадоре БиХ из реда српског народа, први пут обратио тек послије двије и по године мандата, и то како би промовисао један од својих успјешних покушаја у урушавању Републике Српске и њених институција", додаје се у саопштењу СНСД-а.

Извор: Срна