latinica  ћирилица
22/04/2017 |  15:21 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

У Градишци одржан "Здравофест 2017"

У градском парку у Градишци данас је одржан Десети фестивал традиционалне гастрономије и културне баштине "Здравофест 2017", који је приређен у оквиру обиљежавања Дана општине Градишка 24. априла.
Градишка - "Здравофест 2017" - Фото: СРНА
Градишка - "Здравофест 2017"Фото: СРНА

На овогодишњем "Здравофесту", који је посјетило око 1.000 грађана, у такмичењу "Златни котлић" учествовало је 20 ловачких и риболовачких удружења, а око 40 удружења, установа и предузећа изложило је на својим штандовима здраву храну, домаће ракије, вина и сокове, пчелиње и друге еко производе, сувенире и ручне радове.

У такмичењу за најбољи ловачки котлић прво мјесто освојила је екипа "Ловац" из Вилуса код Градишке, друго мјесто припало је Ловачком удружењу "Љубија" из Приједора и треће екипи Шумског газдинства Градишка.

Најбољи рибљи котлић припремила је екипа "Четири мушкетира" из Градишке, друго мјесто освојила је екипа "Мајур" из Машића, а треће Еколошко удружење "Наша Јабланица" из Чатрње.

Побједницима у спремању ловачког и риболовачког котлића припао је пехар и котлић, док су другопласирани добили дипломе и бон у вриједности 100 КМ, а трећепласирани диплому и бон од 50 КМ.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да је "Здравофест 2017" оправдао очекивања и да организатори и учесници морају да се потруде да ова манифестација постане бренд Градишке и Републике Српске.

"У наредном периоду ћемо радити на томе да `Здравофест` постане препознатљива манифестација коју ће посјећивати грађани Градишке и цијеле регије", нагласио је Аџић и захвалио свим учесницима манифестације на уложеном труду.

У културно-умјетничком дијелу програма наступили су Културно-умјетничко друштво /КУД/ Коловит Градишка, КУД "Рогољи" из Рогоља, КУД "Петар Кочић" Нова Топола, КУД "Бехар" Дубраве, КУД "Дукати" Ламинци, КУД "Мирково коло" Врбашка, Изворна мушка група "Понос Козаре" Грбавци и Градишки тамбураши.

Поводом обиљежавања Дана општине и Дана ослобођења Градишке, у понедјељак 24. априла биће положени вијенци на спомен-обиљежја жртвама фашистичког терора и погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, као и свечана академија.