latinica  ћирилица
22/04/2017 |  14:18 ⇒ 19:30 | Аутор: РТРС

Амбасадор Израела за БиХ сутра на церемонији у Доњој Градини

Амбасадор Израела за БиХ, са сједиштем у Тирани, Боаз Родкин потврдио је за РТРС да ће присуствовати сутрашњој церемонији у Доњој Градини.
Доња Градина - Фото: РТРС
Доња ГрадинаФото: РТРС

"Као амбасадор Израела, домовине јеврејског народа, моја је дужност да одам почаст онима који су страдали током Холокауста, да одам почаст преживјелима, да обезбиједимо да се сјећамо наше историје и учимо из ње, и да дамо заклетву, заједно са међународном заједницом, да се такав хорор никада не понови. Због тога сигурно намјеравам да учествујем у сутрашњој церемонији у Доњој Градини", рекао је Родкин одговарајући на наша питања поводом спекулација појединих медија о његовом присуству.

Коментаришући посјету Републици Српској и најављени састанак са предсједником Милорадом Додиком, Родкин је потврдио да његов протокол није промијењен и да ће посјета Бањалуци тећи према плану.

Из Кабинета предсједника Републике Српске најављено је да ће предсједник Додик са амбасадором Родкином разговарти данас у 17 часова у Палати Републике. Након састанка планиране су изјаве за новинаре.