latinica  ћирилица
22/04/2017 |  13:31 ⇒ 13:42 | Аутор: РТРС

Звиздић на састанку Конституенце у Вашингтону

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић присуствовао је у Вашингтону редовном састанку Холандско-белгијске конституенце Свјетске банке и Међународног монетарног фонда, а главне теме биле су економски развој и финансијска стабилност земаља чланица ове групе.
Звиздић на састанку Конституенце у Вашингтону - Фото: СРНА
Звиздић на састанку Конституенце у ВашингтонуФото: СРНА

Састанак је отворио холандски министар финансија Јероен Дијсенблом, а било је ријечи и о актуелним догађајајима у Свјетској банци и Међународном монетарном фонду, саопштено је из Савјета министара БиХ.

У изјави коју су представници земаља чланица усвојили током састанка наведено је и да земље чланице холандске конституенце, БиХ,Јерменија, Грузија, Молдавија и Украјина, тренутно имају користи од подршке ММф-а.

Власти у овим земљама показују чврсту одлучност и настоје имплементирати потребне амбициозне реформе, пише у изјави.

"Мишљења смо да ове земље заслужују да им се настави пружати подршка ММФ-а и међународне заједнице како би испунили своје планове", наводи се у изјави предсједавајућег холандске конституенце.

Холандску конституенцу, осим БиХ, чини још 12 земаља: Јерменија, Бугарска, Кипар, Грузија, Хрватска, Израел, Македонија, Молдавија,Холандија, Румунија, Украјина и Црна Гора.

Састанку Конституенце је присуствовао гувернер Централне банке БиХ Сенад Софтић.

Извор: СРНА