latinica  ћирилица
22/04/2017 |  10:46 ⇒ 13:05 | Аутор: РТРС

Београдски маратон: Побједник Кенијац Стивен Катам, други Србин Дарко Живановић

Побједник јубиларног 30. Београдског маратона је Кенијац Стивен Катам који је постао и рекордер нове стазе претрчавши је за два часа, 21 минут и 10 секунди.
Београдски маратон (Фото: bgdmarathon.org) -
Београдски маратон (Фото: bgdmarathon.org)

Друго мјесто у маратонској трци припало је српском атлетичару Дарку Живановићу, а трећи је Кенијац Кенеди Кипруто Маео.

У женској конкуренцији побиједила је Оливера Јевтић која је маратон истрчала за два часа, 31 минут и 59 секунди.

Побједник полумаратонске трке на Београдском маратону у мушкој конкуренцији је Дарио Ивановски из Македоније, који је на циљ стигао за један час и 10 минута, док је у женској конкуренцији побиједила прошлогодишња побједница полумаратона Слађана Перуновић из Црне Горе.

У полумаратоснкој трци учествовали су и градоначелник Београда Синиша Мали као и прослављени српски ватерполиста Александар Шапић, који је предсједник општине Нови Београд.

Београдски маратон почео је стартом испред цркве Светог Марка у 10.00 часова, а у њему је учествовало око 7.000 такмичара из 70 земаља свијета.

Одржана је и трка задовољства у којој је учествовало више од 20.000 људи.

Директор Београдског маратона Дејан Николић рекао је да маратон прати преко 250 акредитованих новинара, а да ове године по први пут учествује и група такмичара из Кине.

Траса маратона укључивала је и прелаз преко два моста - Бранков и Мост на Ади, који је ове године први пут укључен у трасу.

Извор: СРНА